Ekonomi

Ege İhracatçı Birlikleri gençleri sektöre hazırlıyor

Ege İhracatçı Birlikleri gençleri kesime hazırlıyor

İZMİR Türkiye’nin yıllık 254 milyar dolar yıllık hacme ulaşan yıllık ihracatını eğitimli ekiplerle daha üst seviyelere taşımak için uzun yıllardır yoğun çaba sarf eden Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir ile işbirliğine bir yenisini daha ekledi. Konsept Meslek Yüksekokulu.

İzmir Konsept Meslek Yüksekokulu ile Ege İhracatçı Birlikleri arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında verilen İhracat ve Dahilde İşleme Rejimi Devlet Ekleri dersleri müfredata eklendi. .

İzmir Konsept Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Konsept Meslek Yüksekokulu’nun faaliyetlerine ilişkin sunum yaparak, “Sektörlere nitelikli ara eleman yetiştiren bir kurumuz. Segmentlerin beklentileri doğrultusunda gençlerimizi yetiştiriyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri ile işbirliğimiz teorik bilgilerin gerçeğe dönüşmesi için çok değerli.Ege İhracatçı Birlikleri ile devlet vakıfları “İkinci yarıyılda zorunlu olan üç saatlik dersi dahil ettik. Şubeler piyasayı bizden çok daha iyi biliyor, uygulamaya dahil oluyorlar. Ege İhracatçı Birlikleri dış ticaret ve lojistik programımıza çok pahalı katkılar yapacak” dedi.

“Staj yapmalarına imkan veriyoruz”

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı İ. Cumhur İşbırakmaz, “Kesin amacımız, üretim ve ihracatın beklediği iş gücü kalitesiyle örtüşmesi ve dış ticaret şirketlerinin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilecek niteliklere sahip olmalarıdır. Bunun için varız. hem bakanlıklarımız hem de üniversiteler ile yakın temas halindeyiz.Başarılı öğrencilerimize burs imkanları sunuyoruz. Bu noktada İzmir Konsept Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan gençlerimizin mesleki beceri kazanmaları için Birliğimizde ve Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçı firmalarda staj yapmalarına imkan sağlıyoruz.”

“Müfredatları şekillendirmede çok yol kat ettik”

İngilizce eğitimine ek olarak Çince’nin ikinci dil olarak müfredata alınmasını desteklediklerini vurgulayan İşbırakmaz, “Dış ticaret iddialarının yanı sıra İzmir Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde belirlenen önceki dönemde pilot okul olarak İngilizce eğitimi ve ikinci dil olarak Çince eğitimi verilmektedir.Müfredata dahil edilmesini destekledik.Şimdi müfredatları ihracatçılarımızın beklentileri doğrultusunda şekillendirmede önemli mesafe kat ettik. , İzmir Konseptli Meslek Yüksekokulu ile işbirliğimize bir yenisini daha ekledik ve devlet yardımları ile ilgili yeni konuları müfredatımıza dahil ettik.Birliğimiz bünyesinde yer alan İzmir Konseptli Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız işbirliği protokolü çerçevesinde 2024 yılında öğretim yılında Ticaret Bakanlığımız tarafından verilen İhracatta Devlet Katkıları ve Dahilde İşleme Rejimi derslerini müfredata ekledik.

“Uzun yıllardır çok çalışıyoruz”

2022 yılından bu yana 21 bin 424 dosyayı sonuçlandırarak 563 milyon liralık devlet desteğine aracılık ettiklerini belirten İşbırakmaz, “Bu kurslarda firmaları ihracata hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek, tasarımlarını ve kurumsal yapılarını güçlendirmek amaçlanıyor. kapasiteleri, yurt dışında tanıtma, pazarlama, tanıtma ve markalaştırma çalışmaları ile ihracatımızın sürdürülebilir artışına katkı sağlayan devlet esaslarının mevzuatı, firmaların bu esaslara nasıl başvurabilecekleri ve doğru evrakların hazırlanması ilgililere bizzat anlatılacaktır. sekreteryanın ilgili branşlarında uzman kişiler tarafından öğrencilere verilmektedir.

Toplam ihracatın yaklaşık yüzde 40’ının Dahilde İşleme Rejimi kapsamında gerçekleştirileceğini anlatan İşbırakmaz, şöyle devam etti:

“Hammaddelerin dünya piyasa fiyatlarından tedarik edilerek ihracatçılara dünya piyasalarında rekabet gücü kazandırılması, ihracat pazarlarımızın geliştirilmesi, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir ihracat artışının sağlanması ve tüm süreçlere yönelik olarak düzenlenen yerli işleme rejimi hakkında mevzuat bilgileri Dahilde İşleme İzin belgelerinin temin süreçlerinden kapanış süreçlerine kadar uygulamalı örneklerle anlatılacaktır.Tüm branşlardan firmaların ihtiyaç duyduğu Devlet ekleri ve Dahilde İşleme Rejimi uygulamaları konusunda teorik ve pratik bilgiye sahip personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.”

“Katma değerli ihracatımızı artıracağını biliyoruz”

Cumhur İşbırakmaz, “Mesleki eğitimin üniversite programlarına dahil edilmesi ve birçok sektörde mesleki yeterlilik için çalışıyoruz. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının hızla yetiştirilmesiyle katma değerli ihracatımızın artacağını biliyoruz. Bu değerli iş birliğini önümüzdeki dönemde de daha üst seviyelere taşıyacağımızı ümit ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

civrilhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu